Küfta Bozbaş

Bugünün tarifi, Azerbaycan mutfağından herkesin daha iyi bildiği bir yemek olan kufta-bozbaş olacak. Bu, Azerbaycan mutfağının ana yemeklerinden biridir - patates ve et ile birlikte hazırlanan tariftir.

Küfta Bozbaş Tarifi İçin Malzemeler
  • Köfte için:
  • 1/2 Kilogram Dana Eti
  • 1 Adet Soğan
  • 1/3 Su Bardağı Pirinç
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/4 çay Kaşığı Biber
  • 4 Adet Küçük Boy Kuru Erik
  • Sosu için:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1/4 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
Küfta Bozbaş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfteleri hazırlamak için tüm et malzemelerini (kuru erik hariç) geniş bir kapta elinizle karıştırın. Karışımdan 4 büyük yuvarlak köfte yapın. Ortasından bastırın. Her köftenin ortasına kuru erik koyun ve tekrar yuvarlayın.
  2. Sos için orta boy bir tencerede yağı kızdırın, ince doğranmış soğanı ardından salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
  3. Köfteleri tek tek tencereye koyun. Tencereyi açık bırakın ve 10 dakika pişirin.
  4. Patates ve zerdeçal ekleyin. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın, tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine kuru nane serpebilirsiniz.
Vanilyalı Kek

Vanilyalı Kek

1694907030.png
NePisirsek.com.tr
11 ay önce
Limonlu Islak Kek

Limonlu Islak Kek

1694907030.png
NePisirsek.com.tr
11 ay önce
Tahinli Çikolata Parçacıklı Blondie

Tahinli Çikolata Parçacıklı Blondie

1694907030.png
NePisirsek.com.tr
11 ay önce
Sebze Soslu Penne

Sebze Soslu Penne

1694907030.png
NePisirsek.com.tr
11 ay önce
Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye

1694907030.png
NePisirsek.com.tr
11 ay önce